Welkom bij De Baby Bijsluiter

Maar ja, zoiets zeg je niet hardop, want je wilt niet klagen. Je hebt tenslotte een gezonde baby en dat is toch het mooiste wat er is?

Als je dit leest vóór je bevallen bent, denk je misschien dat dit jou niet zal overkomen. Het kàn natuurlijk zijn dat je bevalling vlotjes verloopt, je direct weer prima kan zitten, lopen en plassen, je geen tepelkloven hebt, je je lekker fit voelt, je baby direct doorslaapt en bijna nooit huilt, je zeker bent van je zaakjes en niet terugverlangt naar vroeger, toen je lekker je eigen dingen kon doen, maar echt waarschijnlijk is het niet.

Uit een enquête van FNV Bondgenoten onder 600 verloskundigen blijkt dat de meeste vrouwen na hun bevalling met stress en vermoeidheid kampen, ook als ze weer aan het werk gaan na hun zwangerschapsverlof. Een kwart meldt zich zelfs ziek.

Welke factoren spelen een rol als je pas bevallen bent en wat kun je doen om het jezelf makkelijker te maken? De Baby Bijsluiter geeft antwoord op deze vragen. Deskundigen verschaffen je inzicht in oorzaken en valkuilen en geven je praktische adviezen. Pas bevallen moeders vertellen eerlijk over hun ervaringen en geven aan wat hen geholpen heeft. De Baby Bijsluiter is een realistisch boek, dat je mogelijkheden aanreikt om jezelf èn je baby een goede start te geven als je kraamverzorgende is vertrokken. Om toch De Roze Wolk te beleven!